Википедија:ВикиПроект Вики жени во Македонија

Кратенки:
ВП:ЖЕНИ

Вики жени во Македонија е проект кој потекнува од идејата и кампањата за вклучување на поголем број жени уредувачи на Википедија. Од таму се роди овој проект во кој здружението СПОДЕЛЕНО ЗНАЕЊЕ Скопје во соработка со повеќе организации во Македонија ќе одржи сесии за обука на женски лица. Проектот го започнуваме во соработка со здруженијата: ХОПС, Здружение на Србите во Македонија и неформалното здружение „Бори се женски“.

Цели Уреди

Општите цели на проектот се во склад со начелните цели на движењето на Викимедија:

 1. Промовирање на самото движење и неговите вредности меѓу поголем број жени, кои се целна група.
 2. Зголемување на учеството на жени уредувачи на проектите на Википедија.
 3. Воспоставување на соработка меѓу здружението СПОДЕЛЕНО ЗНАЕЊЕ Скопје и женските организации во регионот.

Поддршка Уреди

Покрај обуките и сесиите кои се одвиваат во живо, заедницата Викимедија ви стои на располагање како поддршка при создавање на статии во период надвор од сесиите. Списокот на администратори на кои можете да им се обратите за помош е ОВДЕ. За какви било дополнитени потреби ви стојат на располагање следниве корисници и администратори:

Пријавување на учесници Уреди

Ако сте учесник во овој проект, тука додајте го своето име користејќи четири тилди (~~~~).

Список Уреди

 1. - Vikiniki1 (разговор) 12:07, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 2. - Lidutryfly (разговор) 12:09, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 3. - GonxheBBB (разговор) 12:11, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 4. - Monny20 (разговор) 12:13, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 5. - Turebure (разговор) 12:15, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 6. - Kostadinka petrova (разговор) 12:17, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 7. - Sanjapm (разговор) 12:18, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 8. - Zlic67 (разговор) 12:19, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 9. - Sonceto (разговор) 12:20, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 10. - Gordi (разговор) 16:47, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 11. - Jovanamilkovic (разговор) 16:49, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 12. - ZMilinkovic (разговор) 16:51, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 13. - Jasminai357 (разговор) 16:53, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 14. - Daniela.stankovska (разговор) 16:55, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 15. - RoseBlack2112 (разговор) 16:57, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 16. - Trencic (разговор) 16:57, 19 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 17. - VesnaM991 (разговор) 11:34, 25 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 18. - Vesna bogeska (разговор) 11:25, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 19. - Kristina Kalemdzikj (разговор) 11:26, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 20. - Fruru (разговор) 11:27, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 21. - Ivana m98 (разговор) 11:28, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 22. - Jasminkamirkovic (разговор) 11:28, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 23. -Aleksandra tasic (разговор) 16:27, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 24. -Bilana.b (разговор) 16:27, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 25. -Вањалара (разговор) 16:29, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 26. -Kikka st90 (разговор) 16:31, 26 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 27. Emilijajordanovska (разговор) 11:31, 9 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 28. Elidija (разговор) 11:34, 9 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 29. Vikinata (разговор) 13:43, 9 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 30. Aneta2321 (разговор) 11:19, 13 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 31. Gretutee (разговор) 12:14, 13 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 32. Kosmoselis (разговор) 12:48, 13 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 33. Vaidalialiaa (разговор) 12:50, 13 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 34. Agneskatabel (разговор) 12:52, 13 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 35. --Emka21 (разговор) 13:22, 16 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 36. --Univerzum81 (разговор) 13:32, 16 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 37. --Дијана123 (разговор) 13:35, 16 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 38. --Ива Петрова (разговор) 12:36, 23 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 39. --Suzjo966 (разговор) 15:56, 24 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 40. --Zaklinamisikstef (разговор) 19:13, 26 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 41. --Vladanka90 (разговор) 19:19, 26 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 42. --JasminaRJ (разговор) 19:20, 26 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 43. --Jovana,ceca (разговор) 19:21, 26 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 44. --Aleksandar161199 (разговор) 19:22, 26 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 45. --ChinagirlMk (разговор) 12:17, 29 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 46. --DexterMM (разговор) 12:18, 29 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 47. --Klank (разговор) 12:20, 29 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 48. --Lady Jefferson (разговор) 12:21, 29 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 49. --SirIntegra (разговор) 12:22, 29 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 50. --Magdalena Gjorgjevik (разговор) 13:21, 31 мај 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 51. - Lidijastojanovic (разговор) 17:24, 2 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 52. - Minovska (разговор) 11:38, 12 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 53. - Stefani Nedelkovska (разговор) 12:09, 12 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 54. - Cilimingas (разговор) 13:39, 12 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 55. -Daniluka (разговор) 15:13, 14 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]
 56. -Mima Stancevska (разговор) 15:38, 14 јуни 2015 (CEST)Одговори[одговори]