Авантурите на Итар Пејо

Авантурите на Итар Пејомакедонска телевизиска серија. Снимена е во Мариово. Глумците се од Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп.

„Авантурете на Итар Пејо“
РежисерВладо Младеновски
ПродуцентВладо Младеновски
Главни улогиТрајче Иваноски
Игор Трпчески
Андон Јовановски
Најдо Тодески
Катерина Чакмакоска
Марјан Чакмакоски
ДржаваМакедонија

Улоги Уреди

Глумец Улога
Игор Трпчески Итар Пејо
Трајче Иваноски Кмет
Андон Јовановски Попот
Катерина Чакмакоска Попадија
Најдо Тодески Мајор
Марјан Чакмакоски Стојан
Јасмина Мицовска Станкоска Гатачка
Александар Тодески Трајко
Цветанка Чавлеска Цанеица
Милан Секуловски Џандар
Виолета Чакарова Жената на бакалот

Епизоди Уреди

Сезона Епизода Наслов Датум
1 1 Пејо на распит 2013
1 2 Вила Равиола 2013
1 3 Две пиј, едно плати 2013