Игор Трпческимакедонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Игор Трпчески
Роден 1974
Прилеп
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Преспав
Авантурите на Итар Пејо
Тврдокорни
Занимање глумец

Филмографија уреди

Година Филм Улога
2006 Тајната книга ТВ-филм
2006 Мoст ТВ-филм Кирил
2007 Збогум Румелија ТВ-серија
2010 Антица ТВ-филм Поп Јонче
2011 Вознесение ТВ-филм
2012 Трето полувреме ТВ-филм
2013 409 ТВ-филм
2013-2014 Тврдокорни ТВ-серија
2013-2014 Авантурите на Итар Пејо ТВ-серија Итар Пејо
2014 Ул. Шекспир 9/1 ТВ-филм
2015 Скора ТВ-филм
2015 Последниот Македонец ТВ-филм Попот
2015 Карма ТВ-филм
2017 Преспав ТВ-серија Мажот
2023 Црвениот поет ТВ-серија Никола Вапцаров