Џан Галеацо Сфорца

Џан Галеацо Сфроца (роден на 20 јуни 1469 - починал на 21 октомври 1494) бил шестиот војвода од Милано.

Џан Галеацо Сфроца
Роден(а){20 јуни 1469
Починал(а)21 октомври 1494
Милано
Благородно семејстводинастија Сфорца
Сопружник(ци)Изабела Неаполска
ТаткоГалеацо Марија Сфроца
МајкаДоротеја Гонзага

Тој бил само на седум години кога во 1476 година го убиле неговиот татко, војводата од Милано Галеацо Марија Сфорца. Неговиот чичко Лудвико Сфорца дејствувал како регент. Во 1488 се оженил за неговата роднина Изабела Неаполска и имале четири деца:

Владејачки титули
Претходник
Галеацо Марија Сфорца
Војвода на Милано
1476–1494
Наследник
Лудовико Сфорца