Иполита Марија Сфорца

Иполита Марија Сфорца (роденa на 26 јануари 1494 во Милано - починала во 1501) била ќерка на Џан Галеацо Сфорца и Изабела Неаполска.

Иполита Марија Сфорца
Роден(а)26 јануари 1494
Починал(а)1501
Благородно семејстводинастија Сфорца
ТаткоЏан Галеацо Сфорца
МајкаИзабела Неаполска

Таа исто така била внука на Бјанка Марија Сфорца, која во 1493 година се оженила со светиот римски цар Максимилијан I. Таа била наречена по неа.