Франческо Марија Сфорца

Франческо Марија Сфорца (роден на 30 јануари 1491 - починал во 1512) бил син на Џан Галеацо Сфорца и Изабела Неаполска.

Франческо Марија Сфорца
Роден(а)30 јануари 1491
Починал(а)1512
Благородно семејстводинастија Сфорца
ТаткоЏан Галеацо Сфорца
МајкаИзабела Неаполска