UTC−10:00часовен појас со отстапување од десет часа (−10) од UTC. Ова време се користи во:

UTC−10: Сино (декември), Портокалово (јуни), Жолто (цела година), Светлосино - морски површини

Како стандардно време (цела година)

уреди

Како стандардно време (зима на северната полутопка)

уреди

Наводи

уреди