Spikee“ — неалбумски сингл од Underworld, издаден во 1993 во Велика Британија. Бил на британските списоци на 63. место една недела од 18 декември 1993. Синглот не бил комерцијално издаден надвор од Британија.

„Spikee“ / „Dogman Go Woof“
Underworldspikeedogmangowoof.jpg
Сингл од Underworld
Страна Б Dogman Go Woof
Издаден 11 декември 1993
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Должина 12:34
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Rez
(1993)
Spikee“ / „Dogman Go Woof
(1993)
Spoonman
(1993)

ПесниУреди

12": JBO / JBO 17 (Британија)Уреди

 1. „Spikee“ – 12:34 (Хајд/Смит/Емерсон)
 2. „Dogman Go Woof“ – 12:13 (Смит/Emerson)

CD: JBO / JBO 17 CD (Британија)Уреди

 1. „Spikee“ – 12:34
 2. „Dogman Go Woof“ – 12:13

БелешкиУреди

 • Dogman Go Woof е компонирана, продуцирана и миксувана од Рик Смит и Дарен Емерсон.
 • Издадена е од Underworld / Sherlock Holmes Music.
 • Насловната е од Third Planet Inc.

ПојавувањаУреди

 • Во 2003, Spikee била издадена на ЦД како дел од антологијата 1992-2002 низ целиот свет.
 • Spikee е на Cyberspace 2 (ЦД-компилација) (1994) во изменета форма.
 • Spikee е на Foundations - Coming Up From the Streets (2ЦД-компилација) (1997)
 • Видео спотот за Spikee, режиран од Грејам Вуд (1993), е на видео компилацијата Kiteless: A Tomato Project, издадена во Британија.
 • Истата верзија на спотот за Spikee исто така е на компилацијата Footwear Repairs by Craftsmen at Competitive Prices, издадена во САД.

Надворешни врскиУреди