Moaner“ е песна од Underworld. Прво се појавила на саундтракот за филмот Бетмен и Робин, а подоцна била преуредена и додадена како последната песна од албумот Beaucoup Fish.

„Moaner“
Underworld moanerGER.jpg
Сингл од Underworld
Издаден 1997
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own / Wax Trax! / TVT
Композитор Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит
Карл Хајд
Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Juanita
(1997)
Moaner
(1997)
Push Upstairs
(1999)

Издадена е во Германија и САД. Велика Британија ги увезла германските изданија.


ПесниУреди

12": Warner / 9362 43917-0 (Германија)Уреди

 1. „Moaner (Short Version)“ - 4:08 (Хајд/Смит/Емерсон)
 2. „Moaner (Album Version)“ - 10:18 (Хајд/Смит/Емерсон)
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04 (Remixed By Хајд/Смит/Емерсон)
 4. „Moaner (Long Version)“ - 7:37 (Хајд/Смит/Емерсон)

12": Warner / PRO-A-8976 (САД) PROMO Black CoverУреди

 1. „Moaner (Long Version)“ - 7:37
 2. „Moaner (Short Version)“ - 4:08
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04

12": Warner / ?? (САД) PROMO White CoverУреди

 1. „Moaner (Long Version)“ - 7:37
 2. „Moaner (Short Version)“ - 4:08
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04

CD: Warner / WB 9362 43905-2 WE 739 (Британија)Уреди

 1. „Moaner (Short Version)“ - 4:08
 2. „Moaner (Album Version)“ - 10:18
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04
 4. „Moaner (Long Version)“ - 7:37

CD: Warner / PRO-A-8976 (САД) PROMOУреди

 1. „Moaner (Long Version)“ - 7:37
 2. „Moaner (Short Version)“ - 4:08
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04

CD: Warner / PRCD 754 (Германија) PROMOУреди

 1. „Moaner (Long Version)“ - 7:37
 2. „Moaner (Short Version)“ - 4:08
 3. „Moaner (Relentless Legs Remix)“ - 10:04

ПојавувањаУреди

Надворешни врскиУреди