Beaucoup Fish

албум на Underworld

Beaucoup Fish е албум на Underworld од 1999 година. Грубо преведено, името на албумот значи „Многу риби“. Ова е нивното најфорсирано издание, а спотот за „Push Upstairs“ бил редовно пуштан на MTV и MTV2. Ова се должи на огромниот успех на нивниот сингл „Born Slippy“ од саундтракот за „Trainspotting“. „Push Upstairs“ и вториот сингл, „Jumbo“, биле хитови на денс листите и во дискотеките. Албумот исто така е добро прифатен и од критичарите и останува најдобро продаваниот албум на Underworld.

без наслов

Првичниот наслов на албумот бил „Tonight Matthew, I'm Going to be Underworld“, позната фраза од британската ТВ програма „Stars in Their Eyes[1], но подоцна бил променет бидејќи оваа фраза не би ја разбрале купувачите надвор од Британија.

Звук уреди

Албумот во најголем дел е тежок транс, со брзо темпо, и затоа многу погоден за играње. Главните инструменти се синтисајзери, драм-машини и поезија пеена или рецитирана во позадина.

Песни уреди

Сите песни се од Дарен Емерсон, Карл Хајд и Рик Смит, освен ако нема забелешка.

 1. „Cups“ – 11:45
 2. Push Upstairs“ – 4:34
 3. Jumbo“ – 6:57
 4. „Shudder / King of Snake“ (Underworld/Белот/Мородер/Самер) – 9:30
 5. „Winjer“ – 4:30
 6. „Skym“ – 4:07
 7. Bruce Lee“ – 4:43
 8. „Kittens“ – 7:30
 9. „Push Downstairs“ – 6:03
 10. „Something Like a Mama“ – 6:37
 11. Moaner“ – 7:38

Наводи уреди

 1. „Dirty.org“. Архивирано од изворникот на 2006-10-11. Посетено на 2008-04-02.