Columbia Records е американска дискографска куќа, основана во 1888 година, поседувана од Sony Music Entertainment а исто така е и најстарата дискографска куќа во светот.[1]

Columbia Records Colored Logo.svg
SunflowerDanceVanEpps1910.jpg

СоработувачиУреди

Некои од соработувачите на Columbia Records се:

НаводиУреди

  1. Bilton, Lynn. The Columbia Graphophone and Grafonola -A Beginner's Guide. Intertique.com website, 2007. Retrieved 19 December 2009.

ПоврзаноУреди

Дополнителна литератураУреди

Надворешни врскиУреди