31 март (починале)

список на статии на Викимедија
Автопортрет на Џон Констабл од 1806 г.
Автопортрет на Џон Констабл од 1806 г.
1340  Иван I — московски и владимирско-суздаљски кнез.
1461  Јона Московски — руски светец.
1837  Џон Констабл — британски пределен сликар и инспирација за импресионистите.
1877  Антоан Огистен Курно — француски филозоф и математичар.
1980  Џеси Овенс — американски атлетичар.
1980  Владимир Холан — чешки поет.
2016  Имре Кертес — еврејско-унгарски писател.
2019  Нипси Хасл — американски рапер.