26 април (починале)

список на статии на Викимедија
757  Стефан IIримски папа.
1731  Даниел Дефо — англиски писател, новинар и памфлетист.
1916  Марио де Са-Карнеиро — португалски писател.
1984  Каунт Бејзи — американски џез-музичар.
1990  Декстер Гордон — американски џез-музичар.