17 јуни (починале)

список на статии на Викимедија
653  Мартин Iримски папа.
676  Адеодат II — римски папа.
1968  Хосе Назаѕи — уругвајски фудбалер.
2002  Фриц Валтер — германски фудбалер.
2023  Палиња — бразилски фудбалер.