11 (број)

природен број

11

единаесет
8 9 10 11 12 13 14
Редно: единаесетти
Делители: 1, 11
Факторизација: 11
Римски: XI
Двоично: 10112
Осмеречно: 138
Шеснаесетеречно: Б16
Природен број   Список на природни броеви

11 (единаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 10 а претходник на бројот 12.