Цинк хидроксид

хемиско соединение

Цинк хидроксид Zn(OH)2 е неорганско хемиско соединение.

Цинк хидроксид
Zinc hydroxide
Назнаки
20427-58-1 Yes check.svgОк
ChemSpider 7988510 Yes check.svgОк
Jmol-3D слики Слика
PubChem 9812759
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Изглед white powder
Густина 3.053 g/cm3, solid
Точка на топење
slightly soluble
Растворливост во alcohol insoluble
Штетност
EU индекс not listed
Температура на запалување Non-flammable
Слични супстанци
Други анјони Zinc oxide
Друг(и) катјон(и) Cadmium hydroxide
 Yes check.svgОк(што е ова?)  (завери)
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи