Хосе Мело

филипински судија

Хосе A.Р. Мело (роден 30 мај 1932) — филипински правник кој е на должност во Врховниот суд од 1992 до 2002. Тој моментално е заменик шеф на филипинската изборна комисија кој е назначен од Претседателката Глорија Макапагал-Аројо.

Хосе Мело

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди