Список на општини во Авила

список на статии на Викимедија

Ова е список на општините во покраиината Авила во автономната заедница Кастиља и Леон, Шпанија. Наведени се по азбучен ред.

Карта на општините во Авила

СписокУреди

ПоврзаноУреди