Список на државни водачи во 1998 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 1998 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 1998.

ЕвропаУреди

 
Александар Лукашенко, претседател на Белорусија

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија со ОкеанијаУреди