Скијачко трчање на Зимските олимписки игри 2010 - штафета 4х10 km за мажи

Скијачко трчање на
Зимските олимписки игри 2010
10 km   мажи    
15 km       жени
Потера   мажи   жени
Масовен старт   мажи   жени
Штафета   мажи   жени
Спринт   мажи   жени
Тимски спринт   мажи   жени
Квалификации


Штафетната трка на 4х10 km во скијачко трчање во машка конкуренција на Зимски олимписки игри 2010 се одржа на 24 февруари на патеката во Вислер, со почеток во 11:15 по месно време (UTC-8).

Златниот медал го освои штафетата на Шведска, за која настапија Даниел Рикардсон, Јохан Олсон, Андерс Содергрен и Маркус Хелнер.

Освојувачи на медали уреди

Злато Сребро Бронза
  Шведска (2010)

Даниел Рикардсон
Јохан Олсон
Андерс Содергрен
Маркус Хелнер

  Норвешка (2010)

Мартин Јонсруд Сундби
Од Бјорн Хелмесет
Ларс Бергер
Петер Нортуг

  Чешка (2010)

Мартин Јакш
Лукаш Бауер
Јири Магл
Мартин Кукал

Надворешни врски уреди