Скијачко трчање на Зимските олимписки игри 2010 - тимски спринт за жени

Скијачко трчање на
Зимските олимписки игри 2010
10 km   мажи    
15 km       жени
Потера   мажи   жени
Масовен старт   мажи   жени
Штафета   мажи   жени
Спринт   мажи   жени
Тимски спринт   мажи   жени
Квалификации

Натпреварите во тимскиот спринт во скијачко трчање во женска конкуренција на Зимски олимписки игри 2010 се одржа на 22 февруари на патеката во Вислер. Со почеток во 10:15 по месно време (UTC-8) се одржаа полуфиналните трки, а со почеток во 12:30 финалето.

Во натпреварите учествуваа 36 спортисти од 18 земји, а златото го освоија Германките Еви Захенбахер-Штеле и Клаудија Ништад.

Освојувачи на медали

уреди
Злато Сребро Бронза
  Германија (2010)
Еви Захенбахер-Штеле
Клаудија Ништад
  Шведска (2010)
Шарлот Кала
Ана Хог
  Русија (2010)
Ирина Хазова
Наталија Коростељева

Надворешни врски

уреди