Скијачко трчање на Зимските олимписки игри 2010 - 10 km во слободен стил за жени

Скијачко трчање на
Зимските олимписки игри 2010
10 km   мажи    
15 km       жени
Потера   мажи   жени
Масовен старт   мажи   жени
Штафета   мажи   жени
Спринт   мажи   жени
Тимски спринт   мажи   жени
Квалификации


Трката на 10 km во слободен стил во скијачко трчање во женска конкуренција на Зимските олимписки игри 2010 се одржа на 15 февруари во Вислер, со почеток во 10:00 по месно време (UTC-8).

Освојувачи на медали

уреди
Злато Сребро Бронза
  Шарлот Кала   Кристина Шмигун-Вахи   Марит Бјорген

Надворешни врски

уреди