Скијачко трчање на Зимските олимписки игри 2010 - потера за мажи

Скијачко трчање на
Зимските олимписки игри 2010
10 km   мажи    
15 km       жени
Потера   мажи   жени
Масовен старт   мажи   жени
Штафета   мажи   жени
Спринт   мажи   жени
Тимски спринт   мажи   жени
Квалификации

Натпреварот во дисциплината потера во скијачко трчање во машка конкуренција на Зимски олимписки игри 2010 ќе се одржи на 20 февруари на патеката во Вислер, со почеток во 13:30 по месно време (UTC-8).

Освојувачи на медали уреди

Злато Сребро Бронза
  Маркус Хелнер   Тобијас Ангерер   Јохан Олсон

Надворешни врски уреди