Рахитисот претставува метаболично заболување на коските во фаза на растењето. Се јавува како последица на недостаток на витаминот Д.

Рахитис
XrayRicketsLegssmall.jpg
Класификација и надворешни извори
СпецијалностЕндокринологија
МКБ-10E55
МКБ-9268
DiseasesDB9351
MedlinePlus000344
eMedicineped/2014
MeSHD012279
Esculaap4.svg    Ве молиме, обрнете внимание на ова важно предупредување
во врска со темите од областа на медицината (здравјето).Класификација
П · Р · П
Надворешни извори