Добре дојдовте!

Здраво, Novi, и добре дојдовте на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, погледајте ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата разговорна страница, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојдовте! --Kiril Simeonovski (разговор) 21:29, 12 август 2011 (CEST)

ДобредојдеУреди

Здраво. Најпрво сакам да Ви пожелам топло добредојде на Википедија на македонски јазик. Забежлежав дека вршите одлична работа околу исправањето на грешки во статиите, но сепак поимите „млекара“ и „пивара“ се србизми кои се употребуваат во македонскиот јазик, наместо литературните „млекарница“ и „пиварница“. Се надевам дека нема да ми забележите. Поздрав и успешно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:59, 15 август 2011 (CEST)

Селска чешмаУреди

Здраво. Забележав дека постојано коментирате на страницата на селската чешма наменеат за критики, па затоа последните неколку Ваши коментари ги префрлив на главната страница за коментари на заедницата. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:10, 15 август 2011 (CEST)

КакоУреди

да ја префрлам статијата -мохаве- од мои набљудувања ?````

Здраво. Потребно е само да ја започнете статијата со истоимениот наслов и да ја пренесете содржината. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:47, 16 август 2011 (CEST)

ДСЗ фактУреди

  Еден факт од статијата Сава, која Вие ја создадовте, се најде во секцијата „Дали сте знаеле?“ на главната страница на 23 август 2011. Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 23:19, 23 август 2011 (CEST)