Разговор:Велес

Последен коментар: пред 13 години од Brest на темата brest-bot проверка на правопис
Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.
ВикиПроект Географија Оваа статија е дел од ВикиПроектот Географија, кој има за цел да создаде опсежен географски водич на Википедија. Ако сакате да земете учество во проектот, може да ја уредите оваа статија, или да прочитате нешто повеќе на страницата на проектот, каде што меѓу другото може да се приклучите на проектниот тим и/или да дадете свој придонес на страницата за разговор.

Untitled уреди

Imeto na maaloto "DUKANI" e "DOLNI DUKANI". Veke ovaa statija bese izbrisana zaradi nejzinoto ime od administratorot, pa zatoa predlagam da se smeni bidejki jas sum od toa maalo i sakam da napisam statija. Trajce mk

Повеќе податоци за населението уреди

Сметам дека е срамота за градот Воден, кој е под грчко, да има подобри стари статистики за населението одколку за нашите градови Прилеп, Штип, Битола, Куманово, Велес, Охрид, Струмица и т.н.:

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BF
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%82%D0%B8%D0%BF
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0

Добро што ги има резултатите од пописот од 2002 година, али светот не почнал тогаш.

89.215.42.96 17:50, 02 февруари 2009 (UTC)

brest-bot проверка на правопис уреди

  • Промена на зборови од типот оддржу... во одржу..., само со едно д.
  • Промена на зборови од типот сеуште во сѐ уште , одвоени зборови сѐ, уште, е акцентирано.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:00, 22 февруари 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис уреди

  • коешто наместо кое што, одделни зборови.
  • така што наместо така да, србизам.
  • Податотека наместо File, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 15:52, 25 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

brest-bot проверка на правопис уреди

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 22:10, 1 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори

brest-bot проверка на правопис уреди

  • сè наместо сé, погрешен надреден знак.
  • филизоф* во философ*, с наместо з, правописна грешка.
  • поголем наместо по голем, одделни зборови.
  • Податотека наместо File, вики клучни зборови на македонски.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 09:49, 7 август 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори

Велес никогаш не се викал Вила Зора! уреди

Пред неколку години проф. Лилчиќ и службено објави дека Вила (Била) Зора се наоѓа на локалитетот Ѓуриште кај Св.Николе! Грешката е направена во годините 1920-30 од еден србин Филиповиќ, кој погрешно протумачил една грамота дека наводно ,, во Вила Зора се стернале српскиот деспот Оливер и царот на Византија, А.Комнин. Да , се сретнале во Вила Зора, ама не во Велес, ами во вистинската Вила Зора на Ѓуриште. Читајте за ова на порталот duma.mk, во ,,регион``- Велес. Текст од хроничарот Љупчо Данов. Објаснето е добро. Бубо

Назад на страницата „Велес“.