Портал:Уметност/Одбрана слика/архива

Ова е Архивата на сликите прикажани на Порталот:Уметност.

Денес е 14 август 2020.

Архива на сликиУреди

2007


Мај
Црквата Св. Василиј и кулата Спаскаја, дел од ѕидините на Кремљ, двете на Црвениот плоштад во Москва.

Јуни
„Татковата клетва“ од Жан Батист Грез

Јули
Едгар Алан По, Дагеротип, 1848
сликан од В. С. Хартшорн
Род Ајленд, САД

Август
 
Битлси на Abbey Road, 8 август 1969
Опаковка на истоимениот албум на англиската група
Фотографија на Јан Мекмилан

Септември
 
Џон Констабл, Солсберската катедрала од ливадите, 1829
масло на платно, 151.8 × 189.9 cm
Национална Лондонска Галерија, Англија

Октомври
Артур Рембо, Les Assis
оригинален манускрипт
на песната Седачи

Ноември
Питер Бројгел Постариот, Селска свадба, 1502/03
масло на дрво, 114 x 164 cm
Уметничкоисториски музеј, Виена

Декември
Кочо Рацин, Бели мугри, 1939
насловната страница на првото издание
Самобор, Загреб

Јануари
Албрехт Дирер, Зајак, 1502/03
Акварел и гваш на хартија, 25 x 22.4 cm
Албертина, Виена