Паранормално генерално е термин кој опишува необичена појава или искуство за кое нема научно објаснување.[1] Во парапсихологијата, се користи за да се опишат појавите како: телепатија, вонсетилно восприемање, психокинеза и духови. Исто така се користи кога се зборува за НЛО, за криптозоологија, недокажаната појавава околу Бермудскиот Триаголник, и некои други нефизички теми.[2]

Дел од серијата
 
Теми
Паранормално
Духови · Спиритизам
Далечинско гледање
Вонсетилно восприемање
Прекогниција · Јасновидост
Психометрија · Психокинеза
Парапсихологија · Реинкарнација
Проколнати места
НЛО · Телепатија
Истерувачи на духови

Наводи

уреди
  1. Paranormal in TheFreeDictionary, Accessed 3 февруари 2008
  2. What is PSI? What Isn't? Архивирано на 21 декември 2008 г., Parapsychological Association, accessed August 01, 2006

Надворешни врски

уреди