Истерувачи на духови

појаснителна страница

Истерувачи на духови се оние кои вршат истрага на места за кои се рекло дека се проколнати или опседнати со духови. Обично тоа е тим од 4-8 луѓе кои собираат докази за паранормални активности. Истерувачите на духови најчесто користат електронска опрема, како ЕМФ-метар, дигитален топломер, камери за ноќно снимање, дигитален снимач на звук и компјутер. Вака организираниот тим на истерувачи на духови се нарекува уште и тим за паранормално истражување.

„Истерувач на духови“ со ЕМФ метар

Скептиците тврдат дека постои вистински недостаток од научно потврдени докази за постоење на духови, и покрај повеќевековниот интерес кај народот за оваа тема.[1]

  1. „Reality Check: Ghost Hunters and 'Ghost Detectors'. Архивирано од изворникот на 2006-12-06. Посетено на 2008-11-20.
Дел од серијата
 
Теми
Паранормално
Духови · Спиритизам
Далечинско гледање
Вонсетилно восприемање
Прекогниција · Јасновидост
Психометрија · Психокинеза
Парапсихологија · Реинкарнација
Проколнати места
НЛО · Телепатија
Истерувачи на духови

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди