Огнен Дранговскимакедонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Огнен Дранговски
Роден 29 ноември 1979
Битола
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Преспав
Македонски народни приказни
Занимање глумец

Филмографија уреди

Година Филм Улога
2000-2001 Во светот на бајките ТВ-серија
2001 Ноќ спроти св. Василиј ТВ-филм Чувар
2006 Тајната книга ТВ-филм
2009 Збогум Румелија ТВ-серија Сандански
2012-2013 Македонски народни приказни ТВ-серија
2013 Тврдокорни ТВ-серија Јане Сандански
2016 Помутње ТВ-филм Селф
2017 Кога не нема ТВ-филм
2020 Преспав ТВ-серија др. Франц
2021 Сестри ТВ-филм Таткото на Маја
2022 Македонски народни приказни ТВ-серија
2023 Скриптата ТВ-филм
2024 Црвениот поет ТВ-серија Страшо