Нарвик (норвешки: Narvik) е најголем град и најголема општина според населението во округот Нурлан во Норвешка. Сместен е на брегот на Норвешкото Море, северно од Северниот поларен круг. Зафаќа површина од 2.022,94 км² и тука живеат 18.473 жители.

ПоврзаноУреди