Норвешко Море

Норвешкото Море е море помеѓу Атлантскиот и Северниот Леден Океан. Околу него се наоѓаат Норвешка, Фарските Острови, Исланд и Гренланд. На север од него е Северниот Леден Океан.

Карта на Норвешкото Море и околните мориња