Отвори го главното мени
Грбот на округот Нурлан
Местоположбата на округот во Норвешка

Нурлан (норвешки: Nordland = „северен крај“) е округ во северниот дел на Норвешка. Административен центар е Буде. Бројот на жителите во Нурдланд според пописот извршен во 2004 година изнесувал 237.057 а површината 38.456 км².

Грбот потекнува од 1965 година и на него е прикажан традиционалниот брод за оваа област - нурлански брод.