Наполеон Зервас

Наполеон Зервас (грчки: Ναπολέων Ζέρβας) (Арта, 17 мај 18911957) бил грчки генерал, водач на реакционерна организација ЕДЕС за време на Граѓанската војна во Грција.

Наполеон Зервас со соработници