Лазар Киселинчев — македонски револуционер, учесник во македонското револуционерно движење, член и војвода на Македонската револуционерна организација.

Лазар Киселинчев
Роден 20 јануари 1874
Косинец, Македонија
Починал 18 декември 1946
Софија, Бугарија