Крушевско-демирхисарско архијерејско намесништво

Крушевско-демирхисарско архијерејско намесништво — едно од четирите архијерејски намесништва на Преспанско-пелагониската епархија на Македонската православна црква - Охридска архиепископија. Намесништвото ги опфаќа границите на општините Крушево и Демир Хисар. Седиштето на намесништвото е во крушевската црква „Св. Никола“. Архиерејски намесник епротоереј Веле Спиркоски (сост. 2016).[1]

Архиерејското седиште се наоѓа во градската црква „Св. Никола“ во Крушево
Парохии

НаводиУреди