Кемал Комина

Кемал Коминамакедонски поет, раскажувач, драмски автор и преведувач.[1]

ЖивотописУреди

Комина е роден во Ресен на 8 август 1950 година. Починал во 1999 година. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работел како новинар во Македонското радио. Член на ДПМ од 1976 година. Автор е на стихозбирките: Игри без корен (1972), На чардакот небо (1989).

НаводиУреди


  1. Македонски писатели/Macedonian writers, Друштво на писатели на Македонија, 2004, стр. 122.