Ирене-Жил Бјенеме

Ирене-Жил Бјенеме (француски: Irénée-Jules Bienaymé) бил француски математичар и статистичар.

Ирене-Жил Бјенеме
Irénée-Jules Bienaymé.jpeg
Роден (28 август 1796
Париз, Франција
Починал 19 октомври 1878)
Париз, Фрација

ЖивотописУреди

Придонеси во математикатаУреди

ПоврзаноУреди