Жан Бодријар (Ремс, Франција, 29 јули 1929 - 6 март 2007) — француски социолог и филозоф. Неговото дело се поврзува со постмодернизмот и пост-структурализмот[1].,[2].

Jean Baudrillard (2004)

Библиографија уреди

 • Симулакрум и симулација
 • Заведување
 • Заборавете го Фуко
 • Фрагменти
 • Лозинки
 • Илузијата на крајот
 • Заливската војна не се случи
 • Америка
 • Духот на тероризмот
 • Симулации
 • Системот на објекти
 • Екстазата на комуникацијата
 • Невозможна размена
 • Потрошувачото општество: митови и структури
 • Во сенката на тивките мнозинства
 • Единствените објекти на архитектурата
 • Совршеното злосторство

Наводи уреди

 1. „Jean Baudrillard“. Архивирано од изворникот на 2020-12-09. Посетено на 2021-02-04.
 2. „Jean Baudrillard“. Архивирано од изворникот на 2021-02-23. Посетено на 2021-02-04.

Надворешни врски уреди