Едварт Даглас Хорсфол

Едварт Даглас Хорсфол (24 мај 1892 - 1 февруари 1974) бил британски веслач кој се натпреварувал на Летните олимписки игри - 1912 во Стокхолм, и Летните олимписки игри - 1920 во Антверпен.

Тој бил член на британскиот тим којшто во конкуренција на 8 веслачи освоил златен медал на игроите во Стокхолм во 1912, а на игрите во Антверпен во 1920, тој освоил сребрен медал во истата конкуренција.