Дисциплина кичме

Дисциплина кичме (Disciplin A Kischme) е југословенска и српска рок група, основана од Душан Којиќ - Која.

ИсторијатУреди

„Дисциплина кичме“ е основана по распадот на групата „Шарло акробата“. Во 2014 година, групата го променила составот на членовите, при што била воведена усна хармоника.[1]

ДискографијаУреди

Во април 2014 година, групата го објавила видеото за песната „Зависник од моќта“ (Ovisnik o moći).[2]

Концертни настапиУреди

Концерти во МакедонијаУреди

Во текот на својата долга кариера, Дисциплина кичме повеќепати настапиле во Македонија: Во мај 2014 година, групата свирела во Скопје, на фестивалот „Здраво млади“. На 29 август 2014 година, групата настапила во Радовиш, на фестивалот „Аква-парк фест“.[3]

НаводиУреди

  1. Наташа Спирова, „Рокенролот се претвори во бесмислена забава“, Дневник, година XVIII, број 5553, петок, 29 август 2014, стр. 21.
  2. Наташа Спирова, „Рокенролот се претвори во бесмислена забава“, Дневник, година XVIII, број 5553, петок, 29 август 2014, стр. 21.
  3. Наташа Спирова, „Рокенролот се претвори во бесмислена забава“, Дневник, година XVIII, број 5553, петок, 29 август 2014, стр. 21.