Вистински приказни (телевизиска серија)

Вистински приказнимакедонска телевизиска серија од 2017 година во Продукција на МРТ.

Вистински приказни
Напишана одКузман Кузмановски
Режирана одКузман Кузмановски
УлогиВанчо Петрушевски
Дубравка Киселички
Александра Павлова
Владо Дојчиновски
Соња Стамболџиоска
Илија Илиоски
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди20
Производство
Продуцент(и)Кузман Кузмановски
Прикажување
Првична мрежаМТВ
Првично прикажување2017

Улоги уреди

Глунец Улога
Ванчо Петрушевски Павле
Дубравка Киселички Божана
Владо Дојчиновски Јован
Александра Павлова Марија
Илија Илиоски Петар
Соња Стамболџиоска Гоца
Љупчо Бојковски
Мајда Тушар
Катерина Илиевска /
Емилија Мицевска Ружа
Билјана Јовановска Руса

Надворешни врски уреди