Википедија:Уредувачки натпревари 2021/Статистика

Во текот на 2021 година се одржале уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Википедија:Уредувачки натпревари/Диносауруси;
  2. Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2021;
  3. Википедија:Уредувачки натпревари/Летни олимписки игри; и
  4. Википедија:Уредувачки натпревари/Сончев Систем.

Учесници уреди

Број Маратон Учесници
1. Диносауруси Тиверополник, Pta345MK, VejsBejs, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
2. СИЕ Пролет 2021 Тиверополник, Chnitke, P.Nedelkovski, NatalijaN993, Pta345MK, Visem, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
3. Летни олимписки игри Тиверополник, Carshalton, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
4. Сончев Систем Тиверополник, Chnitke, Dentedeleone, Pta345MK, Mukaetova, Ivka20, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики уреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Диносауруси 184
СИЕ Пролет 2021 253
Летни олимписки игри 127
Сончев Систем 320
Вкупно 884
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Диносауруси 1
СИЕ Пролет 2021 3
Летни олимписки игри 5
Сончев Систем 8
Вкупно 17
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 14

Поврзано уреди