Википедија:Уредувачки маратони - Светски ден на бегалците 2022

ВикиПроект
„Уредувачки маратон“
Glam Macedonia.svg
20151030 Syrians and Iraq refugees arrive at Skala Sykamias Lesvos Greece 2.jpg

На 24 јуни 2022 година се одржува уредувачки маратон на тема Светски ден на бегалците. Активноста е дел од глобалниот повик International Refugee Day Edit-a-thon 2022 којшто се одвива од 20-26 јуни 2022 година. Сите уредници на Википедија на македонски јазик се добредојдени да дадат свој придонес.

Список на предлог статии за уредување

РезултатиУреди

Список на учесници
Корисничко име Статии
Виолетова
B. J. Nastovski
Gdimovska13
Zoricasa
Violetagemishova
Slobodanka ivanovska
EliT13
Marija Boshevska11
Katerinco Gruev
Мариче Стојанова 72
Velkovski.b
MB
Stojnaa
Lili Arsova
Mstavrov16
Cvetanka Naceva
Marija Boshevska11
Iva 5etrovska
Kostovska