Вардар Филм — македонска продуцентска компанија[1].

Зградата на „Вардар филм“ во Скопје.

Поважни продукции Уреди

Поврзано Уреди

Наводи Уреди

  1. Филмски публикации
  2. „Македонски филмски класици“ од ризницата на „Вардар Филм“
  3. Список на заштитени добра. Состојба до 31.12.2012. Скопје: Управа за заштита на културното наследство.