Белград (округ)

округ во Албанија
Мапа што ја покажува областа Берат

Белград или Берат (албански: Rrethi i Beratit) е една од 36-те окрузи во Албанија, дел од областа Берат. Берат има 117.066 жители, и површина од 939 км2. Округот Берат се наоѓа во центарот на Албанија, чиј што главен град е Берат. Исто така поголема општина во овој округ е и Ура Вајгуроре. Ова е родното место на Сејфи Протопапа. Во округот живеело / живее македонско малцинство.

ОпштиниУреди

Општини во округот Берат:

ПоврзаноУреди