Белград (појаснување)

појаснителна страница на Википедија

Белград може да се однесува на некое од следниве места:

Албанија уреди

  • Белград (Берат) — град во Албанија
  • Белград — област во Албанија со седиште во истоимениот град
  • Белград — округ до Албанија со седиште во истоимениот град

САД уреди

  • Белград (Белгрејд) — населено место во округот Стернс, Минесота
  • Белград (Белгрејд) — паланка во округот Николет, Минесота

Србија уреди

Турција уреди

  • Белград — село во Источна Тракија, Турција

Поврзано уреди

  • Бел Град — археолошко наоѓалиште од доцноантичко време во Кавадарци
  • Белоградчик — слично наречен град во Видинската област, Бугарија