Отвори го главното мени

Планинска клима

(Пренасочено од Алпска клима)

Планинска клима или алпска климаклиматски тип застапен на високите планини. Се одликува со студени, снежни и долги зими и кратки и свежи лета, со поголеми количества врнежи од кои голем дел се снежни.

ПоврзаноУреди