Отвори го главното мени

БиографијаУреди

Јордан Добревски е роден во с. Модрич, Струшко на 6 ноември 1939 година. Починал во Скопје на 9 февруари 1980 година. Завршил средно образование. Работел во РТВ Скопје. Член на ДПМ од 1972 година. Добитник е награда на Фестивалот на југословенското радио во Охрид.

Објавени книгиУреди

  • И ноќе и дење (поезија за деца, 1970)
  • И сон и јаве (поезија и проза за деца, 1970)
  • Кажи како да те викам (поезија за деца, 1980)[1]


НаводиУреди

  1. Македонски писатели, Друштво на писатели на Македонија, Скопје, 2004, стр. 75 - 76.