SAM97 GmbH

германска ИТ-компанија основана од Шинаси Деребеј

SAM97 GmbHгерманска ИТ-компанија основана од Шинаси Деребеј. Како дел од своите деловни актвности оваа компанија ги одржува Дигиталниот речник на македонскиот јазик, Македонскиот јазичен портал и Македонско-германскиот речник makedonisch.info.

SAM97 GmbH
ДејностИТ
ПретходникSAM97 GbR
Основано1997 (како SAM97 GbR)
2000 (како SAM97 GmbH)
ОсновачиШинаси Деребеј
Седиште,
ПроизводиМакедонски јазичен портал
Дигитален речник на македонскиот јазик
makedonisch.info
Мреж. местоsam97.de

Наводи уреди